Voeding

 

 

media_xl_960641U kent vast wel het gezegde ” u bent wat u eet of wat u tot u neemt.”

Je zou daarom ook kunnen zeggen dat eten bewustwording is. Bewust worden wat je tot je neemt. En dat geldt niet alleen voor ons eten; maar voor alles.

Bij het 1e principe hebt u kunnen lezen over energie. Dat alles energie is en de basis vormt van alle leven.

De zon is een van onze grootste krachtbronnen van energie voor al het leven op aarde. Dat betekent dat alles wat in de zon heeft kunnen groeien, zonnekracht of lichtkracht draagt. En dat correspondeert weer met het kleinste deeltje in ons … het Higgsdeeltje.

Als je je voedt met lichtkracht waaruit je zelf bestaat, zal dat een andere kracht geven, dan door iets dat d.m.v. kunstlicht is gegroeid. Denk hierbij vooral aan bladgroente. Het chlorofyl gehalte in bladgroente, dat ook wel het vloeibare zonlicht wordt genoemd, zal beduidend verschillen. Chlorofyl is het pigment dat groene planten hun kleur geeft. Het heeft sterke ontstekingsremmende en anti-oxidant eigenschappen en is bewezen belangrijk voor onze gezondheid.

Dus vooral groenten, noten, zaden, fruit e.d., dat door de zon is gerijpt, zal u hoogwaardige voedingsstoffen geven.

Dat verschil in voedingswaarde geldt ook voor vlees en vis dat in vrijheid heeft kunnen opgroeien en leven. Denkt u maar eens aan de prikkeloverdracht bij een dier in de bio industrie. Hoeveel stress zit er in dat vlees en hoe hoog zal de kracht of energie daarvan nog zijn? Een in vrijheid grootgebracht dier zal een andere energetische trilling en daarmee voedingskracht bezitten, dan een dier uit de bio-industrie.

Gelukkig lijken steeds meer mensen de ommekeer te willen maken van een geindustrialiseerde maatschappij met geconserveerde en geraffineerde levensmiddelen naar een meer natuurlijke, bewuste samenleving waarin we steeds meer kiezen voor biologische producten.

U bent wat u eet geldt niet alleen voor het eten dat via de maag gaat, maar ook voor andere zaken.

  • Naar welke televisie programma’s kijkt u bijvoorbeeld? Kijkt u uit verveling of uit interesse? Bewust of uit gewoonte?
  • Verliest u zich ook wel eens op internet? Door te lang of te veel bezig te zijn met iets dat u eigenlijk helemaal niet interesseert; dus niet voedt. Of juist wel voedt … met informatie waarmee u zich verrijkt.
  • Doet u aan sport of hobbies en ontspant het u of doet u het vanuit plicht. Heeft u na afloop een voldaan gevoel, dan werkt het voedend voor u. Zo niet, dan kunt u misschien beter stoppen.

Wat is het doel in uw leven en hoe geeft u daar invulling of voeding aan? Wat doet u werkelijk en wat zou u graag willen doen of bereiken?

Voedt u deze vragen meer vanuit uw hoofd of vanuit uw hart?

Deze lijst met vraagstellingen kan op vele manieren worden uitgebreid. Maar u begrijpt vast al de boodschap:

Probeert u zich bewust te worden of misschien vaker stil te staan bij hoe en waarmee u zich voedt en of dat ook de manier is waarop u zich wilt voeden?

Mocht u stappen daarin willen zetten, die misschien te groot zijn om alleen te doen, dan zal de natuurgeneeskundig therapeut graag met u willen meekijken op welke wijze u opnieuw gevoed kan worden om balans en harmonie te bereiken.

En dat geldt niet alleen voor de levensvraagstukken maar ook voor echte voeding. Want alle aangesloten therapeuten van de BATC hebben hiervan kennis en een verplicht diploma over voeding in huis.