Prikkeloverdracht

 

IMG_3698

 U heeft misschien net gelezen over energie.

Energie is een onderwerp waar veel over te vertellen is, en daarom lastig om te doseren.

Mocht ik u precies de juiste dosis hebben verteld; niet teveel en niet te weinig en interessant genoeg, dan is uw interesse om verder te gaan nog intact of in balans.

Is het teveel informatie, interesseert het onderwerp u niet of is het lastig om te begrijpen dan zult u mogelijk overprikkeld raken.

Heb ik weinig interessants verteld dan zult u onderprikkeld raken en geen interesse meer tonen. Uw aandacht is verslapt en er is niets of weinig geactiveerd.

U begrijpt vermoedelijk al dat prikkels te maken hebben met dosering, met hoeveelheid. De balans vinden tussen plus en min.

Dit proces van prikkeloverdracht of communicatie vindt voortdurend in uw systeem plaats. Dag en nacht.

De hersenen communiceren met de zenuwbanen, vervolgens met de spieren, de bindweefels en de cellen. Als deze prikkeloverdracht niet goed functioneert, worden signalen niet duidelijk doorgegeven waardoor processen en functies in het lichaam kunnen gaan stagneren. Of andersom kan je zenuwstelsel niet doorgeven aan de hersenen wat delen in het lichaam nodig hebben. 

Maar ook emoties en gedachtes communiceren met elkaar en zijn daardoor aanstuurders van prikkels.

Hoe wij met die prikkels omgaan of hoe wij die verwerken is bepalend voor onze gezondheid en ons welzijn.

Als natuurgeneeskundig therapeut zal ik met u willen nagaan waardoor de overprikkeling of onderprikkelig is ontstaan en met u kijken naar mogelijkheden om de balans van prikkeling zoveel mogelijk te herstellen.