Drainage

 

IMG_3410IMG_3466IMG_3460IMG_3425

Draineren is afvoeren van dat wat overtollig is en ballast of onbalans geeft.

En als je in Nederland woont heb je daar constant mee te maken. Want hoe zou het met ons waterrijke land gesteld zijn als er geen voortdurende aandacht was geweest voor drainage? Voordat er gebouwd wordt, onderzoekt men eerst of er gedraineerd moet worden om een stevige basis te leggen.

Het zal u dan ook niet verbazen dat drainage een van de belangrijkste werkgebieden is van een natuurgeneeskundig therapeut. Het overtollige afvoeren of verminderen om een basis te creeren waarop verder gewerkt of gebouwd kan worden.

 U kent ongetwijfeld vanuit het reguliere medische circuit de bekende drains om lichaamsvocht af te voeren. Zelfs het aderlaten van vroeger zou je een vorm van drainage kunnen noemen. In de preventieve of natuurlijke gezondheidszorg voeren wij anders af. 

Maar laten we eerst eens kijken hoe die overtolligheid ontstaat waardoor stagnatie plaatsvindt.  

  • Eten bijvoorbeeld is  bekende en belangrijke factor. Wat erin gaat moet er, behalve de opgenomen voedingsstoffen, ook weer uit.

Maar omdat niet iedereen gewend is om lichaamsgericht eten te consumeren (zoals groente, fruit, noten, zaden e.d.) krijgen we meer ballast binnen wat onze spijsverteringsorganen moet verwerken. En als ik kijk wat er allemaal in de schappen bij de supermarkt ligt zal het u niet verbazen dat er nu veel ziektes zijn met de maag, de lever als ontgiftingsorgaan, de gal en darmen.

Enkele vormen van de preventieve gezondheidszorg die je inzetten zijn: Fytotherapie, homeopathie, massages, darmspoelingen  en energiebehandelingen.

  • Een ander voorbeeld is de toxische belasting. Zendmasten, telefoontjes, computers… u leeft in een tijd van overbelasting wat straling betreft. Maar denk ook aan de volle autowegen en de uitstoot daarvan.

Het komt allemaal binnen in uw systeem… maar hoe komt het er weer uit?

Enkele methodes zijn het inzetten van stenen –zwarte toermalijn, roze kwarts en kristal zijn de meest bekende-, allerlei soorten remedies, anti stralingsproducten en redelijk nieuw: earthingsproducten.  

  • Maar er is ook emotionele en mentale ballast. Denkt u hierbij aan burn out, langdurige stressfactoren in relatie en werksfeer. Er zijn veel voorbeelden te noemen. Het loslaten van vastgezette en daardoor steeds terugkerende gedachtepatronen en bijbehorende emoties staan hierin centraal. Een hoofd dat te vol is, heeft geen ruimte voor nieuwe gedachte of ideeen.

In een crisissituatie kan een natuurgeneeskundig therapeut daar veel goed aan doen. De magnetiseur zal d.m.v. energetische behandelingen overtollige energie afvoeren. De acupuncturist zal u helpen via de meridianen. Hypnotherapie, regressietherapie… vele werkvormen zijn denkbaar om tot het loslaten of reinigen van emoties en gedachtes te komen.

  • Ook kunt u zelf veel doen t.a.v. drainage.

Wandelen in de natuur draineert… yoga, meditaties, sauna, ontspannende sportieve activiteiten zoals b.v. zwemmen.

Veelal kunt u zelf uitstekend draineren; maar bij teveel, te overtollig… kan de natuurgeneeskundig therapeut u op vele manieren ondersteunen.